Epres rukkola saláta

Nagyon szeretem a Caprese salátát, szívesen is eszem, de önmagában vacsorának nem mindig elég. Így többnyire rukkolával esetleg madársalátával egészítem ki. Persze egy salátavacsora lehetne ennél fantáziadúsabb, fűszeresebb is, de ebből a kevés és finom hozzávalóból mégis egy tökéletes egytálételt lehet összerakni. Ezen kívül rengeteg módon lehet variálni, ami már valójában messze jár az ötletet adó Capresetől. Tavaly próbáltam ki az epret és rukkolát együtt, és rá kellett jönnöm, hogy hihetetlen jól működik. De ez igaz akár a barackra vagy málnára. A mozzarella semleges íze pedig bármihez passzol.

Epres rukkola

Elkészítés: kb. 5-10 perc
Nehézségi fok: Nagyon egyszerú

Hozzávalók 2 személyre:

  • Kb. 100g rukkola
  • 1 db avokádó
  • 2 mozzarella golyó (vagy 2 csomag mini mozzarella)
  • Kb. 250g eper
  • Pelyhes só, frissen őrölt bors
  • Oliva olaj (kb. 1-1,5dl)
  • Ízlés szerint balzsam vagy sherry ecet
  • kb. 1evőkanál citromlé

Epres rukkola saláta

  1. Előkészítjük a salátát. Az epret kicsumázzuk és félbevágjuk. A salátát megmossuk.
  2. Felvágjuk az avokádót, ha használunk, akkor meglocsoljuk egy kis citromlével.
  3. Összekeverjük a hozzávalókat, a végén sózzuk, borsozzuk.

 Megjegyzések:

  •  A mozzarellát sokszor csak eltépkedem, így a barázdáikban jobban megragad az olaj és a fűszerek.
  • Olivából extra szüzet használok, és mindig valami finom saláta olajat. Ezeket leginkább az Igazi Olivától szoktuk rendelni. Még mindig hihetetlen, hogy a megszokott bolti márkákhoz képest mennyivel másabbak, ízletesebbek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s