Fogyókúrás csodaszer – gyömbéres uborkás limonádé

Új helyre költözött az irodánk, és a konyhán egy másik csapattal osztozunk. Ebédidőben bementem és épp ott tartott egy beszélgetés, hogy FixY úgy fogyókúrázik, hogy citromos uborkalevet iszik reggel. Még a beszélgetésbe bekapcsolódva, továbbá fogyókúrázó FixY hiányában is ennyi volt az összes információ amit kaptam.

ubilé levendulával

Így felvettem a kapcsolatot egy társosztály Munkatársával, aki elvileg büfé ezekben az egészség témákban, és rákérdeztem mégis mi a véleménye. Így hangzik a “tudományos” válasz: „Alapban a citrom jó zsírégető hatású. Reggel éhgyomorra megindítja, rendbe teszi az emésztést, tisztítja a bélrendszert és a benne lévő lerakódásokat, kaja előtt, közben, jó, mert nem engedi a zsírokat olyan könnyen lerakódni (gondolja arra, hogy a zsíros kezed megmosod sima vízben vagy megmosod citromos vízben), lassítja a cukor felszívódását, ezáltal nem emelkedik gyorsan a vércukorszinted, lassítja a szénhidrátok felszívódását. Tehát nem rossz, de önmagában semmitől nem fogysz le, ha zabálsz mellé.” Na igen. Az összes fogyókúrás csodaszer hibája, azaz lenne még mit fejleszteni ezeken a termékeken. Azóta egyik reggel FixY-al is beszélgettem a konyhában, és valóban igaz róla a fenti állítás, annyi kiegészítéssel, hogy kevesebbet eszik, arra amit eszik jobban figyel, és sportol is mellé. Ha valaki nem hisz eme fogyókúrás csodaszer fogyasztó hatásmechanizmusában, nem csodálkozom, ennek ellenére javaslom, hogy próbálja ki. Független attól, hogy fogyaszt vagy sem, egészséges, frissítő és szomjoltó hatású, és az uborka végett egy kicsit laktatóbb, masszívabb mint egy sima citromos limonádé. Legalábbis az én verziómban. A másik verzió lenn a megjegyzésben lesz.

ubilé

Elkészítése: Nagyon egyszerű
Elkészítési idő: kb. 5-10 perc
Mennyiség: 1 liter

Hozzávalók:

  • 1 nagy uborka
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér (gyömbérgyökér amit mi reszelünk le, nem pedig a por)
  • 1 nagy cirom kifacsart leve
  • 1 kis tengeri vagy Himalája só (inkább elhagyható, de ettől finomabb)
  • Egy kis levendula ha több ízre vágyunk
    1. Ha nem túl zsenge az uborka héja akkor meghámozzuk, majd felkockázzuk, és a turmixgépbe tesszük.
    2. Hozzáreszelünk ízlés szerint egy darabka gyömbért, kb. annyit, hogy egy teáskanálnyi pürét kapjunk, majd hozzácsavarjuk a citrom levét a rostjaival együtt. Ha használunk sót, akkor itt tehetünk bele egy keveset. Ha használunk levendulát, hozzáadjuk.
    3. Összeturmixoljuk, és a végén egy literig felöntjük ásványvízzel. (kb. 0.75l víz kell hozzá.) Hűtőben tároljuk.

ubilé

Megjegyzések:

  • Az eredeti verzió ennél sokkal letisztultabb. Pl. nincs benne só. Ott szintén le kell turmixolni az uborkát, majd belekarikázzuk a citromot és a gyömbért. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és reggel leszűrjük. Így a végén olyan állagot kapunk mintha vizet innánk.
  • Ezen rágódtunk egy kicsit, hogy miért így van, miért nem lehet benne hagyni, amit beletettünk? Talán mert vannak hardcore fogyókúrázók akiknek tényleg minden fél kalória számít?
  • Nekem szerencsére nem, így úgy érzem igenis jól jön a citrom minden rostja, a gyömbér nagyon egészséges, tele vitaminnal, szóval miért ne igyak amennyit lehet. És az uborka se árt.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s