Heti turmix – Futás, no meg csoki, banán és kávé

Hétvégén ismét jó idő lesz. Lehet kirándulni, sportolni, például futni. Nyáron a nagy meglepődésemben írtam egy szuperlelkes bejegyzést arról, hogy milyen sikerélményekkel lettem gazdagabb már a második futásnál. Ez a széria folytatódott. Ugyan voltak kihagyások, hisz voltam beteg, sokszor mire hazaértem munkából menetrendszerűen jött az EU monszun és leszakadt az ég, voltam lusta is, fáradt is, de sokkal hatékonyabbra és kitartóbbra kerekedett ez a projekt, mint amire az elején mások számítottak. Most viszont ennek az időszaknak vége. Mire hazaérek, munkából szinte besötétedik, én pedig vallásosan ragaszkodom ahhoz, hogy este nem futunk. És nem azért mert Kolléganőm az egyik ebédnél ecsetelte, hogy ahová én járok, ott szatírok vannak, de nem új keletű, hogy sötétben tényleg nagyot zuhan a biztonság faktor. És nem csak ott ahol én futok. Pedig ősszel hihetetlen jó futni. Mondom én, aki bármilyen sport programot gondolkodás nélkül, hibátlanul átkonvertál egy sport szeletre, vagy egy nagy adag marcipánra. Kellemes, friss az idő, minden színes, és esküszöm sokkal izgalmasabb a lehullott leveleken végigfutni. (Nem csak azért, hogy vajon min fogok elcsúszni és hasra esni…) Annyira jól esett a hétvégi futás, hogy hétfőn úgy döntöttem percre pontosan a munkaidő végeztével kilövök az irodából, hogy még kb. világosban futhassak egy kört. Persze akadt egy tényleg fontos megbeszélni való, aztán várni kellett a közelben lakó kollégára, aztán még az utcán összefutottam a szomszéddal, Páromnak is volt mondanivalója, Nyuszi is bújós hangulatában volt, de csak elmentem. Sötétedés szempontjából pont akkor indultam mikor már érkeznem kellett volna, de úgy döntöttem egy rövidített kör csak nem lesz nagy kockázat. Szedtem is a lábam rendesen, pedig elég sokan futottak, gyalogoltak vagy bicajoztak akkoriban. Az esti futás is nagyon tetszett. Részben nem hittem volna, hogy október közepén, bármilyen módon is egy újatlan trikóban az utcán vagy egyáltalán bárhol legyek. Részben pedig be kellett látnom, hogy sötétben futni nyugis, hangulatos, és olyan szép, ahogy a lámpák sárga fénye megvilágítja a színes lehullott leveleket. Valahogy kezelni kell ezt a szituációt, lehet, hogy le kell mondani arról az immáron szintén vallásossá vált rituáléról, hogy futni csak egyedül megyek?

futó turmix

De vissza a nappali futáshoz. Vasárnap egy kicsit nyomott is voltam, és egész hétvégén mindenfele rohangáltunk, mindent intéztünk, percekre voltunk csak otthon, szóval a lelki világom távolról se volt abban az állapotban, hogy a hétfő reggel óta várt, és nagy nehezen beállni látszó nyugalom esélyét rohangálásra cseréljem. Lecseréltem. És ez a turmix volt, ami megindított a Liget felé.

Ui.: Beszéltem rendőrségi “forrásommal”. Ő ugyan más területen dolgozik, de a Városligetben mostanában nem hallott szatírokról, ellenben esélyesnek tartja az előfordulásukat. A Margitszigeten viszont tavaly fogtak el egyet. Határozott kérése volt, hogy SENKI NE FUSSON – PLÁNE EGYEDÜL – SÖTÉTBEN. Ez egyenlőre még süket fülekre talált, hisz este hét-nyolc között mikor kimentünk sétálni, ahhoz képest, hogy hosszú szakaszokon egyáltalán nincs közvilágítás, szó szerint vaksötét van, ennek ellenére elég sokan sportolnak. Félelmetes. Mi is zömében a forgalmas út mellett mentünk még meg nem érkeztünk a kivilágított sétányig. A környékünkön egyébként divat (és nagyon jó ötlet), hogy a kutyák nyakában egy foszforeszkáló nyakörv van. De mikor sötét részen átvágva, hátulról, lihegve egy pillanat alatt mögém terem egy, a bicajozó gazdáját is lefutó, zölden világító gömbvillám szerű folt – valójában egy vizsla – hát úgy éreztem lábon kihordtam egy infarktust.

Városliget

Hozzávalók:

  • 2 banán
  • 300ml tej
  • 50g fekete csoki
  • 1 bő evőkanál barna nádcukor
  • 3 evőkanál kávé

 1. lépés
A kávét főzzük meg, ha lehet ne por vagy granulátumos kávét (nescafet) használjunk.

2.lépés
Várjuk fel a csokit nagyon apró, szinte szálkás darabokra, majd tegyünk mindent a turmixgépbe, és jól keverjük össze. A csokit hozzáönthetjük a meleg kávéhoz is, hogy egy kicsit felolvadjon, és homogénebb legyen. Illetve ha van kedvünk meg is olvaszthatjuk.

futó turmix

2 thoughts on “Heti turmix – Futás, no meg csoki, banán és kávé

  1. Micsoda beszámoló, nagyon élvezet volt olvasni. Nem gondolkodtál még egy könyv megírásán? Én megvennék egy dedikált példányt!

    • Köszönöm. :) Volt már olyan aki felvetette, ugyan nem gasztro, hanem utazás témában, de nem gondoltam volna, hogy életszerű kezdeményezés lenne. De itt viszont írogatok még, és ha itt olvasod, olvassátok és még tetszik is, annak nagyon örülök!!! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s