Bazsalikomos csalfa fagyi – A desszert

Fagyiból fagyi

Bazsalikomos desszertnek egy nagyon más édességet szerettem volna, részben ide a blogra, részben pedig engem is jó ideje foglalkoztat a dolog. Aztán ahogy lenni szokott rengeteg váratlan esemény jött közbe, ami miatt – nem kizárt, hogy egy évvel – hátrébb kellett priorizálni azt a bizonyos tortát. A munkáktól kezdve egész addig, hogy a piacon A Bazsalikomos Bácsinak elvitte a vihar a termését, így még a fő alapanyag beszerzése is nehézkesebbé vált. Szóval másik desszert lett kevesebb bazsalikommal, ami fagyi. Pont mire lehűlt a levegő.blog_1

De most, ebben az évben esélyesen utoljára visszanéz még a kánikula, szóval itt a remek alkalom arra, hogy pillanatok alatt megbolondítsunk egy bolti fagyit. Egy dologra kell figyelni, amit én most kevésbé vettem komolyan. A fagyi épp csak annyira legyen lágy, hogy bele tudjuk forgatni a barackpépet és a bazsalikomot, de ne legyen folyós. Ez esetben, ha visszafagy, inkább lesz parfé, mint krémes fagyi. Én most madártej fagyival készítettem, mindössze azért mert ez állt a legközelebb az akkor épp hiánycikk vaníliához.

Ha a bazsalikomot egy kicsit vadnak érezzük mentával is működik, de ha nem érezzük vadnak, hanem már túl lazának, akkor próbálkozhatunk thai bazsalikommal, aminek semmi köze nincs az „európai” bazsalikomhoz, hanem friss és ánizsos íze van.

Hozzávalók:

  • 50g bazsalikom vagy menta
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 liter vanília fagyi
  • 4 nektarin vagy barack
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 125g túró
  • 45g joghurt
  • 1 kiskanál vanília aroma

1. lépés
Mozsárban a bazsalikomot összetöröm egy evőkanál cukorral. A barackot felkockázom. Ha nem elég édes, akkor 1 evőkanál barna cukorral pár perc alatt kissé megpirítom, majd turmixolom. A joghurtot a túróval kikeverem.

2. lépés
A fagyit épp csak annyira hagyom kinn, hogy lágy legyen, nagyjából elkeverem a túrót, majd márványosan a cukros bazsalikomot, és a barackpépet, és visszateszem a mélyhűtőbe.

https://www.facebook.com/HomeBisztroblog_2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s