Szilveszterre

A szilveszterre szánt ötletem energia hiányra hivatkozva valószínűleg csak jövőre fog “blogosodni”. Viszont ötlet  mégis van rengeteg.ÉvaA montázs2

ÉvaA montázs1Karácsony előtt megjelent az Éva Magazin külön kiadványa, az Éva Advent. A gasztro részbe Studer-Tüske Veronika szállította az apró süteményeket, csodás kekszeket és a néha még desszertnek is beillő karácsonyi italokat, koktélokat. A Homebisztro pedig a többit. Halászlé és rántott hal nincsen, de, hogy tartsuk a hagyományokat egy fejezet a halas ételeknek lett szentelve. Az egyszerű finom levestől kezdve az előételen át a főételig egészséges ötleteket találhattok. Vittem kiadós fogásokat, két finom húsétellel, egy ünnepire hangolt vegetáriánus lencselevessel, és életem egyik legfinomabb fatörzsével, pont azzal, ami a saját karácsonyi asztalunkon is megjelent. Készültek olyan ételek, amiket egy kicsit olcsóbban meg lehet úszni, mintha egy nagy lazaccal látnánk el a nagyközönséget, a fasírt tortaformában van, és tele klasszikus karácsonyi meglepetéssel, amitől különlegesebb lesz, mint amit megszoktunk. Van ötlet egy finom téli salátára, és gondolván a vegetáriánusokra, egy emblematikus marokkói étel a Pastilla ihlette fogás, most galamb vagy csirke nélkül, de ennek hiányában sok finom zöldséggel és fűszerrel.  Illetve ha a vendégek korábban jönnek, és miért ne jönnének korábban, ki lehet tenni az asztalra a fűszeres kenyérkét, ami frissen igazán finom, így előző este praktikus előkészíteni, és következő nap már csak a sütőbe kell tenni. Most nagyon vicces formában tálalhatjuk a közönség elé, ami garantáltan feldobja a hangulatot, és mindenki csak tép magának egy szeletet az ital mellé. A végén pedig a desszertes részben a most már itthon is népszerű pillecukor is nagyon komoly szerephez jutott. Négy ötlet van a magazinban, hogyha nem (csak) magában ennénk, akkor hogyan máshogy ehetnénk vagy ihatnánk. Ugyan a név szerint Advent, viszont tele olyan ételekkel – például lencselevessel-  melyek szilveszterre legalább olyan praktikusak mint karácsonyra, pláne, hogy iPad-en is elérhető.

Nagyon szép kiadvány lett, rengeteg dekorációs ötlet, jó írás van még a magazinban, amit érdemes eltenni ünnepek utánra is, hisz akkor is hasznos és kellemes kikapcsolódás lehet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s