Mandulás pisztáciás teasüti

Ehhez a sütihez teát ittam, mikor elkészült, de az imént, így vasárnap este egy hosszú munkahét előtt épp egy forralt bor csúszott le. Szédületes a helyzet. Tekintettel a speciális helyzetre, a sütiről annyit, hogy finom volt, és remélem semmilyen infó nem maradt ki a receptből és a leírásból.

Blog_piszmand1

Blog_piszmand2

Hozzávalók:

  • 80g puha vaj
  • 60g cukor
  • 100g liszt
  • 30g pisztácia (darálva)*
  • 30g mandula (darálva)*
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 1 lime héja (vagy 1 kisebb citrom héja)
  • fél kiskanál fahéj (elhagyható)

1. lépés

Keverjük habosra a vajat a cukorral, kb. 3-5 perc alatt. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a darált pisztáciát és mandulát, majd a vanília kivonatot és citromhéjat. Keverjük homogénre.

2. lépés

Formázzuk 12 db ping-pong labda nagyságú golyót (szükség esetén enyhén lisztes kézzel) és tegyük szilikonlapra vagy sütőpapírra egymástól 2-3 centire. 180 fokon 13-15 percig süssük.

Blog_piszmand5

Megjegyzések:

  • *A mandulát és a diót nem darálva vettem, hanem én daráltam le. Nagy részét finomra, kisebb részét pedig kis darabokban hagytam.
  • Fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat.

Hasonló receptek:
Kókuszos cookie
Citromos kakukkfüves keksz
Fűszeres barnacukros keksz
Egyszerű olasz rumos keksz

Blog_piszmand3

Blog_piszmand4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s