Csicseriborsós lapos-kenyér

Nincs túlbonyolítva az étel. Kimérem, összekeverem, pihentetem, megsütöm. Az egyetlen extrém dolog a rendszerben a csicseriborsó liszt, amiből egy kilót vettem e miatt a recept miatt (kisebb kiszerelés nem volt), és azóta gondolkodom, mire használjam még.

Blog_kenyér1

A csicseriborsó liszttől egyébként egy kissé ropogós lesz a tészta, de különlegesebb is. Ha lágyítani szeretnénk az ízeken, a liszt harmadát cseréljük le fehér lisztre. Nagyon jól működik mártogatósokhoz, mezze részeként, pláne a következő bejegyzés receptjéhez. Silvia Colloca ezt a kenyérkét sonkához és pestohoz kínálta. A legfinomabb frissen, langyosan, de következő napra maradt egy kevés még úgy is finom volt. Ha nincs szükségünk ennyire csökkentsük az adagot, vagy tegyük a nyers tésztát a hűtőbe.

Blog_kenyér3

Hozzávalók 3 kenyérhez:

  • 350ml meleg víz
  • 250g csicseriborsó liszt
  • 60ml extra szűz olívaolaj + a serpenyőhöz
  • 1 kiskanál cukor (elhagyható)
  • 1 szűk evőkanál só
  • 1 bő kiskanálnyi bors
  1. lépés

Fokozatosan keverjük csomómentesre a lisztet a meleg vízzel, és adjuk hozzá az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre és szobahőmérsékleten hagyjuk állni legalább 4 órát, de akár egész éjszakát.

  1. lépés

Kb. 24cm centis, sütőben is használható serpenyőt kenjünk ki kb. 1-2 evőkanál olajjal és öntsük be a tészta harmadát, majd 220 fokon kb. 25-30 percig süssük. Még kétszer ismételjük meg a maradék tésztával.

Megjegyzések:
Forrás: Silvia Colloca

Blog_kenyér2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s