Gourmet fesztivál 2015-2016

Idén se marad el a Gourmet fesztivál, és egyenlőre úgy tűnik, hogy idén is reménykedni kell, hogy az eső elkerülje a Millenárist. Ha nem kerüli el, akkor sincs baj, tavaly végeztem egy kis piackutatást a közelben kapható esernyőket illetően.

Gourmet Fesztivál 2015

Gourmet Fesztivál 2015 – Borkonyha

Gourmet Fesztivál 2015

Gourmet Fesztivál 2015 – Gourmet ÉS napsütés, kacsatekercs

Tavaly volt részünk mindenben, esőben, napsütésben, és finom ételekben. Valamelyik évben mikor leültünk egy asztalhoz az épp aktuálisan megszerzett finomságokkal, egy vidéki pár ült le mellénk, akik abban kértek segítséget, hogy melyik stand merre van. Akkor mesélték, hogy elég ritkán járnak Budapesten, de ha erre jönnek és idejük engedi, mindig igyekeznek úgy szervezkedni, hogy egy számukra új éttermet kipróbálhassanak. Most legalább egy látogatással vagy ötöt kipipálhatnak, bár szerencsétlenségükre pont az az étterem nem képviseltette magát, ami akkor a legjobban érdekelte őket. És számomra pont ez az esemény lényege, hogy egy helyen találkozhatunk rengeteg olyan éttermmel és étellel, melyeket nem mindig van lehetőségünk kipróbálni. Én ugyan szívesen felkeresek néhány olyan helyet ahová pesti lévén se nagyon járok, és az imént említett pár példájánál maradva, a másik oldalról nézve, szívesen kóstolgatok olyan vidéki éttermek kínálatából, ahová kevés az esély, hogy eljussak.

Gourmet Fesztivál 2015

Gourmet Fesztivál 2015 – Rosenstein orero

Egy éve egy kicsit döntésképtelen voltam azt illetően, hogy mennyire jó egy dedikált ételt kitalálni, ami a fesztivál témája, és amit majdnem minden kiállító elkészít a maga módján. Részben izgalmas volt belekóstolni a séfek fantáziájába, ugyanakkor nem úgy jöttem ki a fesztiválról, hogy megtudtam milyen az igazi paprikás csirke. Ennek a koncepciónak a határait az idén igencsak kitágították, a mostani téma „vadat és halat” utalva ezzel a Bocuse d’Or európai versenyére, ami épp egybeesik a fesztivállal. Ezzel kapcsolatban lesznek előadások a nagyszínpadon, lesz streetfood, és a végére még a legjobb cukrászdák kínálatának is helyet kell hagynunk.

Néhány szóban milyen volt tavaly egy:
esős nap és
egy napsütéses délután
és egy pár kedvenc kép tavalyról:

Gourmet Fesztivál 2015

Gourmet Fesztivál 2015 – Anyukám Mondta burrata focaccia

IMG_5764

gourmet fesztivál

gourmet fesztivál 2015

IMG_5755

gourmet fesztivál

gourmet fesztivál 2015 Borkonyha – Sárközi Ákos és a kecskesajt golyó

IMG_5737

gourmet fesztivál

gourmet fesztivál 2015 BÁBEL

IMG_5744

gourmet fesztivál

gourmet fesztivál 2015 NOBU tengeri pók (valójában rák)

IMG_5578

IMG_5719g_4 hal

IMG_5679.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s