About

„Vannak akik azért esznek, hogy éljenek, és vannak akik azért élnek, hogy egyenek.” Ebbe a mondatba többféle filozófiát, tartalmat be lehet illeszteni, de most maradjunk a legegyszerűbbnél, legártatlanabbnál.

Kiskoromban nem volt középpontban a gasztronómia, így azért ettem, hogy éljek. Persze voltak ételek, melyeket kedveltem, és több olyan melyet nem. Válogatós voltam. Egyszer apukám azt mondta nem hitte volna egy ilyen válogatós gyerek így fogja szeretni az ételeket. Én inkább azt gondolom ez volt az első jel. (O: Idővel egyre több ötlet, hozzávaló, recept, jött be. Anyukám is bátrabban variált, benyitottam néhány étterembe, több dolgot kóstoltam meg, utazásaim során még többet, azaz e területen is kinyílt számomra a világ. Most azért élek, hogy egyek? Nem. De az utóbbi évek során hétköznapjainkban sokkal fontosabb helyet foglalnak el az ételek, mint eddig. Még mindig nagyon szívesen eszem anyu húslevesét, ugyanakkor hatalmas az izgalom mikor párom reprodukál egy jó fűszeres ázsiai ételt.

Ahogy sokan, az ételkészítést én is a süteményeken keresztül szerettem meg, de hát nem lehet mindig desszerten élni. A terv, hogy igyekszem olyan ételeket is bemutatni melyeket még én is el tudok készíteni, és olyanokat is melyek jók arra, ha használaton kívül akarjuk helyezni az övünk utolsó kis lukacskáját (Light). Ebből logikusan következik, hogy esélyesen a végeredmény az lesz, hogy a blog tele lesz sütivel. (O;

Milyen receptek lesznek? Hogy tervezem felépíteni a blogot?

Amit épp kipróbálok. Annak ellenére, hogy szinte képtelen vagyok egy receptet pont úgy megcsinálni, ahogy az le van írva, sok esetben valahonnan szedem az ötletet, könyvekből, műsorokból, netről. Hogy pontosan honnan, a Megjegyzés rovatban szerepelni fog. E mellett pedig még néhány tapasztalat is a recepttel kapcsolatban amit érdemes lehet elolvasni.  Vagy ugyanarra a receptre egy másik ötlet vagy verzió.

Párommal ha tehetjük nagyon szeretünk utazni, élményeket gyűjteni, és ha már egyszer enni kell,  akkor amit lehet meg is kóstolnunk. Ezeket az élményeket szeretném idehozni Travelbisztró menün keresztül.

Vannak ételek, amik önmagukban is olyan finomak, olyan egyszerűek, hogy tulajdonképpen nem is receptek, inkább csak egy ötlet, hogy ezt jó enni. Ezeket a Minimáldesign rovatban szeretném majd összegyűjteni.

Remélem tetszeni ízleni fog.

5 thoughts on “About

  1. Zseniális ez a blog, büszke lehetsz rá!:-) Mind a tartalom, mind a forma…Gratulálok!:D

Leave a comment