Kamillás szilvás turmix

Ezt most a „gyűjtsünk be mindent, amit itthon találok, még A Nyúltól is a teát, hogy ne haljak éhen turmix” volt. Nálunk a kamillatea A Nyúlé. Mikor komolyabban beteg lett, akkor mondta az orvos, hogy ahogy a miénknek, az ő emésztésének is jót tesz. Ha magától nem issza, tegyünk egy kicsit fecskendőbe és cumiztassuk. Először, volt nagy hisztimiszti, szinte képtelen voltam a cumi tartalmát A Nyúlba diktálni, lényegében ahogy magamba se. Aztán A Nyúl rákattant. Ha megneszelte mi készül rohant és döbbenetes mennyiséget vedelt belőle. Manapság megint leszokott róla, a szemét szoktuk ápolgatni vele. Mindeközben én is kitartóan próbálkoztam, de ez a kamilla dolog nekem se ment. Nem mondanám, hogy utálom, de az élvezeti értéke a negatív tartományból közelítette a nullát. Így kevertem. Aki nagyon nem bírja a kamillát, ez a turmix nem az ő világa lesz, inkább variáljon mással, hisz az íze azért jócskán benne van. De így, hogy vannak mellette más ízek, melyek miatt egy finom, egészséges reggeli ital lesz belőle, gyorsan csúszik

kamillaturmix

 Hozzávalók kb. 0,75 ml italhoz:

  • 1 db alma
  • 10-12 db szilva (vagy kicsit több)
  • 250-300 ml kamillatea (2 teáskanál kamillavirág)
  • 1-2 evőkanál rizsszirup (de lehet méz vagy cukor is)
  • 1 késhegynyi fahéj

 1. lépés
Ha csak az italhoz csinálunk kamillateát, akkor vizet forralunk, és 2 teáskanál kamillát bő 5 percig áztatunk a meleg vízben, majd leszűrjük.

 2. lépés
A gyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk, és turmixba tesszük. Hozzáadjuk az édesítőket, a fahéjat, és a kissé kihűlt kamillateát, majd turmixoljuk.

Megjegyzések:

  • Vigyázzunk, ha nem hőálló anyagból készült a turmixunk, akkor ne öntsük be forrón a teát, hanem várjuk meg míg kihűl.

https://www.facebook.com/HomeBisztro

blog_kamillaturmix2

 

Leave a comment